Centralbanker tappar guld. Kommer de så småningom att köpa Bitcoin? Iran säger ja!Iran köper bitcoin

För första gången på tio år har flera centralbanker världen över börjat sälja sitt guld. Enligt en Bloomberg- rapport har flera guldproducerande länder utnyttjat tillgångens höga pris för att mildra pandemins effekter på deras nationella ekonomier.

Guld bevittnade ett nästan rekordpris de senaste veckorna, och detta hade fått centralbanker att börja släppa sitt guld i ett försök att hantera ekonomin

Men låt oss prata om det digitala guldet, Bitcoin Billionaire som har överlevt många marknadsfluktuationer och visat sig vara en häck mot inflation och ekonomisk kris.

Det är sant att centralbanker inte alltid har gynnat kryptovalutor, särskilt Bitcoin. Men med tanke på användningsfall och värdet på kryptovalutan kan det inte gå för långt i framtiden innan centralbanker skulle köpa bitcoin som reservtillgång.

Iran antar Bitcoin

Det sägs att förändring är det enda ständiga i världen, och det uttalandet har visat sig vara sant i så många fall. I en ny rapport förklarade de iranska myndigheterna officiellt att Bitcoin skulle användas för internationella transaktioner.

Detta drag har gjort Iran till det första landet i världen som använder Bitcoin som utbytesmedel. Irans centralbank kommer att köpa lagligt utvunna Bitcoin från gruvarbetare för att finansiera import från andra länder.

Kryptovalutor var olagliga i landet fram till 2019 då det utfärdade sin förordning. Även om Iran inte längre är så stränga när det gäller kryptovalutor, är det inte heller lätt för dem. Men med de amerikanska sanktionerna som pressar Irans ekonomi blir det omöjligt för dem att använda dollarn i internationella affärer.

Dessutom har landets fiatvaluta sjunkit de senaste två åren. Den iranska rialen förvärrades med COVID-19-pandemiinducerad kris.

Genom att legalisera gruvdrift och användning av Bitcoin i landet kommer Iran att kringgå USA: s sanktion medan de deltar i internationella affärer.

Iran är bara ett exempel där centralbanker vände sig till Bitcoin mitt i en nationell ekonomisk kris. När dagarna går byter många andra centralbanker världen över sin inställning till Bitcoin och kryptovaluta i allmänhet.

En del har gått från att direkt fördöma Bitcoin till att ändra sin lagstiftning för att tillåta användning av kryptovalutor. Schweiz ändrade till exempel nyligen sina lagar om krypto för att främja mainstream-antagande.